Siirry sisältöön

Kieli

Kieli

Valuutta

Valuutta

 • Sosiaalinen vastuu

  Työntekijöiden
  ja eläinten hyvinvointi on meille tärkeää.

 • Ympäristövastuu

  Tavoitteenamme on tehdä pitkäikäisiä, ympäristöä
  mahdollisimman vähän kuormittavia tuotteita.

 • Tuotantoketjumme

  Teemme työtä läpinäkyvän ja vastuullisen
  vaateteollisuuden eteen.

 • Laatu & Materiaalit

  Laatutietoisen suunnittelun lopputulos: pitkäikäiset ja
  toimivat tuotteet.

1 of 4

Laatu & Materiaalit

Merinovilla
Alle 1 % maailman villantuotannosta on yhtä vastuullista kuin käyttämämme luomumerinovilla.

Käytämme pipoissamme GOTS-sertifioitua luomumerinovillaa. Sukissa käytämme sekä Nativa-sertifioitua merinovillaa että perinteistä merinovillaa. Kaikki villalaatumme ovat vastuullisesti ja läpinäkyvästi valmistettuja. Merinovillamme on mulesing-vapaata ja viljelyssä on huomioitu merinolampaiden hyvinvointi.  

Merinovilla on erinomainen valinta niin kylmään kuin lämpimään säähän. Merinovillakuidun ilmataskut eristävät käyttäjänsä vallitsevilta sääolosuhteilta ja lämpötilalta. Tämän vuoksi merinovilla pitää erinomaisesti kylmää mutta myös viilentää tarvittaessa.

Merinovilla lämmittää myös kosteana. Se siirtää ja haihduttaa kosteutta tehokkaasti pitäen ihon kuivana ja lämpimänä. Käytämme hienoa merinovillalaatua, joka on pehmeää, kevyttä eikä kutita.

Tuotanto itsessään on Bluesign-sertifioitu, joten villa ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Voit kompostoida pipon sen tullessa elinkaarensa päähän: emme käytä villan hyviä ominaisuuksia heikentäviä superwash-käsittelyjä.

 Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen eikä kerää hajuja. Helppohoitoisena materiaalina sille riittää pelkkä tuuletus.

Pellava
Pellava on luonteva materiaalivalinta pidentämään tuotteen elinkaarta, sillä se on yksi vahvimmista luonnonkuiduista. Se on täydellinen vaihtoehto kesän päähineisiin keveytensä ja hengittävyytensä vuoksi.

 Pellavan viljelyllä on vähäinen ympäristökuormitus, sillä se ei tarvitse juurikaan torjunta-aineita tai lannoitteita. Pellavan vedenkulutus on hyvin pieni ja se pärjää huonossakin maaperässä. Se on hyvä materiaali vastuulliseen vaatekaappiin.

Luomupuuvilla
Ihmisen ja puuvillan yhteinen historia on pitkä hyvästä syystä: se on miellyttävä, pehmeä ja hengittävä materiaali. Valitettavasti puuvillan viljelyssä on useita ongelmakohtia suuresta kemikaalikuormasta valtavaan vedenkulutukseen.

Pienentääksemme aiheuttamamme taakkaa, käytämme vain GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, jonka viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita ja lannoitteita. Luonnonmukainen viljely mahdollistaa turvalliset työolosuhteet viljelijöille ja parantaa maaperää sekä vähentää vedenkulutusta.

Kierrätysmateriaalit ja kiertotalous
Käytämme tuotteissamme keinokuituja tarpeeseen: parantaaksemme tuotteen kestävyyttä tai lisätäksemme joustavuutta. Suosimme kierrätysmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Kierrätysmateriaalit säästävät huomattavasti energiaa ja vettä verrattuna uusien kuitujen värjäys- ja valmistusprosessiin.

Yritämme löytää erilaisia keinoja toimia kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Käytämme merinovillapipojemme tuotannosta syntyvän leikkuujätteen mahdollisuuksiemme mukaan raaka-aineeksi uusiin tuotteisiin tai lahjoitamme sen teollisuuden tarpeisiin esim. eristeeksi.  On ensiarvoisen tärkeää saada materiaalit uudestaan käyttöön ja kiertoon. 


Langan valmistus, Schoeller Itävalta

Korkealaatuinen merinovillalankamme valmistetaan Itävallassa, jossa jokaisen erän laatu testataan erikseen. Lopputuloksena on huippulaadukas lanka, jonka käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Ostoskorisi on tyhjä

Jatka ostoksia
logo-paypal paypal