Siirry sisältöön

Kieli

Kieli

Valuutta

Valuutta

 • Sosiaalinen vastuu

  Työntekijöiden
  ja eläinten hyvinvointi on meille tärkeää.

 • Ympäristövastuu

  Tavoitteenamme on tehdä pitkäikäisiä, ympäristöä
  mahdollisimman vähän kuormittavia tuotteita.

 • Tuotantoketjumme

  Teemme työtä läpinäkyvän ja vastuullisen
  vaateteollisuuden eteen.

 • Laatu & Materiaalit

  Laatutietoisen suunnittelun lopputulos: pitkäikäiset ja
  toimivat tuotteet.

1 of 4

Laatu & Materiaalit

Merinovilla

Alle 1 % maailman villantuotannosta on yhtä vastuullista kuin käyttämämme luomumerinovilla.

Käytämme pipoissamme GOTS-sertifioitua luomumerinovillaa. Sukissa käytämme sekä Nativa-sertifioitua merinovillaa että perinteistä merinovillaa. Kaikki villalaatumme ovat vastuullisesti ja läpinäkyvästi valmistettuja. Merinovillamme on mulesing-vapaata ja viljelyssä on huomioitu merinolampaiden hyvinvointi.  

 

Merinovilla on erinomainen valinta niin kylmään kuin lämpimään säähän. Merinovillakuidun ilmataskut eristävät käyttäjänsä vallitsevilta sääolosuhteilta ja lämpötilalta. Tämän vuoksi merinovilla pitää erinomaisesti kylmää mutta myös viilentää tarvittaessa.

 

Merinovilla lämmittää myös kosteana. Se siirtää ja haihduttaa kosteutta tehokkaasti pitäen ihon kuivana ja lämpimänä.

 

Käytämme hienoa merinovillalaatua, joka on pehmeää, kevyttä eikä kutita.

 

Tuotanto itsessään on Bluesign-sertifioitu, joten villa ei sisällä haitallisia kemikaaleja.

Voit kompostoida pipon sen tullessa elinkaarensa päähän: emme käytä villan hyviä ominaisuuksia heikentäviä superwash-käsittelyjä.

 

Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen eikä kerää hajuja. Helppohoitoisena materiaalina sille riittää pelkkä tuuletus.

 

Pellava

Pellava on luonteva materiaalivalinta pidentämään tuotteen elinkaarta, sillä se on yksi vahvimmista luonnonkuiduista. Se on täydellinen vaihtoehto kesän päähineisiin keveytensä ja

hengittävyytensä vuoksi.

 

Pellavan viljelyllä on vähäinen ympäristökuormitus, sillä se ei tarvitse juurikaan torjunta-aineita tai lannoitteita. Pellavan vedenkulutus on hyvin pieni ja se pärjää huonossakin maaperässä. Hyvä materiaali vastuulliseen vaatekaappiin.

 

Luomupuuvilla

Ihmisen ja puuvillan yhteinen historia on pitkä hyvästä syystä: se on miellyttävä, pehmeä ja hengittävä materiaali. Valitettavasti puuvillan viljelyssä on useita ongelmakohtia suuresta kemikaalikuormasta valtavaan vedenkulutukseen.

Pienentääksemme aiheuttamamme taakkaa, käytämme vain GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, jonka viljelyssä ei käytetä keinotekoisia torjunta-aineita ja lannoitteita. Luonnonmukainen viljely mahdollistaa turvalliset työolosuhteet viljelijöille ja parantaa maaperää sekä vähentää vedenkulutusta.

 

Kierrätysmateriaalit ja kiertotalous

Käytämme tuotteissamme keinokuituja tarpeeseen: parantaaksemme tuotteen kestävyyttä tai lisätäksemme joustavuutta. Suosimme kierrätysmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Kierrätysmateriaalit säästävät huomattavasti energiaa ja vettä verrattuna uusien kuitujen värjäys- ja valmistusprosessiin.

 

Yritämme löytää erilaisia keinoja toimia kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Tuotannostamme syntyvä leikkuujäte on samaa arvokasta ja puhdasta luomumerinovillaa, mitä käytämme asusteissamme. On ensiarvoisen tärkeää saada laadukas materiaali uudestaan käyttöön ja kiertoon. Keräämme merinovillapipojemme tuotannon leikkuujätteen ja käytämme sitä uusien tuotteiden tekoon vähentääksemme tuotannostamme syntyvää jätettä.


Langan valmistus, Schoeller Itävalta

Korkealaatuinen merinovillalankamme valmistetaan Itävallassa, jossa jokaisen erän laatu testataan erikseen. Lopputuloksena on huippulaadukas lanka, jonka käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Ostoskorisi on tyhjä

Jatka ostoksia