Skip to content

Currency

Currency

Arvomme

VAI-KO:n nimi tulee suomen kielen sanasta "vai-ko", joka kysyy vaihtoehtoa. Olemme alusta asti pyrkineet tarjoamaan vastuullisemman ja ympäristöä vähemmän kuormittavan vaihtoehdon. Tämän lisäksi toimintaamme ohjaa syvä kunnioitus luontoa kohtaan, seikkailumielinen ja ennakkoluuloton asenne, sekä kauneuden tavoittelu.

Ydinarvomme:

Luonto 

Vastuullisuus

Seikkailullisuus

Ennakkoluulottomuus

Kauneus

 

VAI-KO:n tuotteet on suunniteltu arvojemme mukaisesti niille, jotka arvostavat samoja asioita.

 

Luonnossa liikkuvalle

Luonto oli ennen ihmistä. Ja kesti kauan kun ihminen oli osa luontoa, harmittomasti. Kaikki mitä olemme saavuttaneet on tullut alunperin luonnosta. Moni asia on hyvää, elämänlaatu on nykyään parempi kuin koskaan, lääketiede parantaa, asumme lämpimässä ja turvassa ja ruokaa saa kaupan hyllyltä. Olemme myös laiminlyönneet luontoa. Riistäneet sitä. Ottaneet liikaa ja tuhonneet. Lajeja on kuollut sukupuuttoon, monimuotoisuus vähentynyt.


Vastuullisuutta arvostavalle

Meillä on vastuu jättää pallomme parempaan kuntoon kuin missä sen saimme. On myös vastuullamme huolehtia että ihmisiä kohdellaan inhimillisesti. Vastuullisuus ei ole aina helppoa, mutta se on välttämätöntä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Se vaatii meiltä tietoisia valintoja jokapäiväisessä elämässämme - miten kulutamme, miten toimimme yhteisössämme ja miten kohtelemme muita ihmisiä.

Yrityksenä meillä on erityinen vastuu toimia eettisesti ja kestävästi. Meidän tulee huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista, minimoida ympäristövaikutukset ja toimia läpinäkyvästi.

Emme näe vasuullisuutta taakkavan, vaan mahdollisuutena muutokseen.


Seikkailumielisille


Elämä on iso seikkailu, tai paremminkin seikkailuiden sarja joka koostuu monesta pienestä seikkailusta. On seikkailu kiivetä vuorelle, tai lähteä lapsen kanssa lähimetsään. On myös seikkailu seilata elämää läpi. On myös antiseikkailuja, elämän raaka realiteetti. Mutta uskomme että jokainen voi päättää sen miten maailman näkee. Antautuuko seikkailulle. Etsiikö uutta polkua. Meneekö eteenpäin. Haasteet ovat suuria, mutta suuret haasteet luovat suuria seikkailuja.


Muutoshaluisille

Muutos on varmaa. Se on yksi elämän vakio. Muutosta tapahtuu halusimme tai emme. Voimme valita haluammekko itse olla muutoksen katalyyttejä, vai seurata vain vierestä. Osaan asioista voimme vaikuttaa ja osaan emme. Uskomme kuitenkin siihen että positiivista muutosta voi saada aikaan kun kohdistaa ajan ja resurssit omien arvojensa mukaisesti ja pyrkii vaikuttamaan asioihin.Ennakkoluulottomille

Ihminen lensi avaruuteen ennen kuin tajusi laittaa renkaat matkalaukkuun. Maailma on auki niille jotka näkevät sinne minne muut eivät vielä nää. 

Ennakkoluulottomuus ei kuitenkaan tarkoita holtintonta uhkarohkeutta. Uskomme, että on viisautta tunnistaa, milloin tie ei vie minnekään ja valita polku, joka johtaa kohti merkityksellistä päämäärää.

Merkityksellinen ja eteenpäin vievä ennakkoluulottomuus on tasapainoilua luovuuden ja harkinnan välillä - kykyä unelmoida suuresti, mutta samalla pitää jalat tukevasti maassa, tai ainakin edes varpaat.Kauneuden etsijöille

Lapin tunturi, Saimaan järvet, idyllinen peltomaisema, eamesin tuoli, oodi. Luonto on kaunis ja myös ihmisellä on ainutlaatuinen kyky luoda kauneutta ympärilleen. 

Kauneus piilee kaikkialla ympärillämme niin luonnon maisemissa kuin ihmisen luomuksissa.

Lapin avarat tunturit, Saimaan järvimaisemat, Lofoottien jylhät merestä nousevat vuonot puhuttelevat meitä ja koskettavat sielujamme syvältä.

Samoin myös Eamesin ajaton nojatuoli tai Oodin arkkitehtuuri herättävät meissä syvää esteettistä ihailua ja jopa merkityksellisyyden tunnetta. 

Meillä on ainutlaatuinen kyky sekä tunnistaa että luoda kauneutta ympärillemme. 

Kun avaamme silmämme ja sydämemme kauneudelle, elämä saa uusia merkityksiä.

Kauneuden etsiminen ja vaaliminen on paitsi itsessään palkitsevaa, myös tapa tehdä maailmasta hieman parempi paikka.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Your cart is empty

Continue shopping